Da byen ble stille (Bok)

Produsent: Bøker
Varenummer: 90005
Tilgjengelighet: 7
Kr 395,00
Uten MVA: Kr 395,00
Antall:
Tagger:

Da byen ble stille

Dette er fortellingen om Tromsøs jødiske befolkning fra 1910 og fram til 1945. Denne nordligste gruppen av jøder i verden, ble nesten helt utryddet under tyskernes okkupasjon i Norge.
Dette var en befolkningsgruppe som ble godt sosialisert i byen. De deltok etterhvert i hele samfunnslivet, både i næringsvirksomhet, i kultur, som idrettsfolk og i religiøse og sosiale sammenhenger.

Boken inneholder et trettitalls kapitler som hver for seg skildrer ulike elementer av jødenes ankomst, deltakelse og liv i byen. Den tar for seg idrett, næringsliv, sosialt liv, men også den stigende usikkerheten og angsten. Leseren får ta del i arrestasjonene, deportasjonen og utryddelsen. Andre sider, som de ubehagelige fakta om plyndring av leiligheter, butikker og verdipapirer, er selvsagt beskrevet med stor detaljrikdom. 

Et vakkert og sårt minne, er også Norges (og Tromsøs) egen "Anne Frank"-historie. Den fortelles gjennom barnealbumet og historien til lille Ruth Sakolsky. 

Pressen sier:
Forfatteren lykkes i å gi et levende bilde av hvilken plass jødene fikk i byens arbeids- og forrestningsliv, hvordan de jødiske familiene levde og hvordan den jødiske bakgrunnen slett ikke var til hinder for aktiv deltakelse i byens uteliv, kulurliv og idrettsliv. Brobergs framstilling er en viktig bokutgivelse

Fredrik Fagerthun
Nordlys 8.juli 2014

Bøker
Forfatter(e) Henrik Broberg
Format 22 x 16,3 cm
Innbinding Innbundet (hard back)
ISBN ISBN: 978-82-93065-48-7
Språk Norsk
Trykkår 2. opplag 2014 Utgitt første gang 2014.
Bøker/ Film/ Musikk
Forlag MARGbok forlag, Tromsø

Skriv omtale

Ditt navn:


Din omtale: Merk:HTML støttes ikke!

Vurdering: Dårlig           Bra

Skriv inn koden i boksen under: