Profeti og oppfyllelse (Sjalomhefte)

Varenummer: 90037
Tilgjengelighet: 100
Kr 10,00
Uten MVA: Kr 10,00
Antall:
Tagger:

Profeti og oppfyllelse.

Hvordan skal vi forstå Guds løfter til Israel i Det gamle og Det nye testamente? 
Dette spørsmålet har opptatt den kristne kirke fra apostlenes dager til vår tid. Oppreddelsen av staten Israel i 1948 har ført til en fornyet debatt om forståelsen av landløftene i Det gamle testamente: Er staten Israel et enetidstegn? Aner vi nå begynnelsen til jødenes omvendelse?
I dette heftet drøfter professor dr. theol. Ivar P. Seierstad disse vanskelige spørsmålene. Han viser hvordan alle løftene i Bibelne må sees i sammenheng med Skriftenes sentrum: Jesus Kristus og troen på ham. Bare slik finner vi nøkkelen til å forstå det som Bibelen lærer om profeti og oppfyllelse.

Ivar P. Seierstad (f.1901) var frofessor i gammeltestamentlig teologi ved Menighetsfakultetet 1948 - 70. Foruten sin internasjonalt anerkjente doktoravhandling om profetenes kallelsesopplevelser (1946) har h publisert en rekke større og mindre arbeider om gammeltestamentlige emner, blant annet Skapelsesberetningen og naturvitenskapen (1946); artikkelsamlingen Budskapet (1971) og Innledning til Det gamle testamente (1972).
Professor Ivar P. Seierstad var også medlem av Israelsmisjonens landsstyre 1945 - 51.

Sjalomheftene ble utgitt av Den Norske Israelsmisjon i en årrekke, i samarbeid med Luther Forlag A/S. De tok i kortfattet og populær form opp problemer som Israel, jødedommen og Israelsmisjonen.

 

Bøker
Forfatter(e) Ivar P. Seierstad
Innbinding Hefte
ISBN 82-531-0296-8
Språk Norsk - Bokmål
Bøker/ Film/ Musikk
Forlag Sjalombøkene / Luther forlag
Utgivelsesår 1979

Skriv omtale

Ditt navn:


Din omtale: Merk:HTML støttes ikke!

Vurdering: Dårlig           Bra

Skriv inn koden i boksen under: